EXCHANGE PROJECT

i.s.m. DansBrabant, Avans Hogescholen en Fontys Hogeschool voor de Kunsten

performers, lectoren en publiek tijdens test-sessies van Exchange Project

Performers, lectoren en publiek tijdens test-sessies van Exchange Project

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzinpraatjes. De hele dag wisselen mensen dingen met elkaar uit. Maar in onze samenleving wordt zo'n beetje elke menselijke interactie naar het digitale domein getrokken. En die uitwisseling krijgt steeds meer het karakter van een economische transactie: 'monetizing', verdienmodel.

Maar is dit de beste manier om onze economische activiteit te faciliteren? Kunnen we daar de klimaatverandering mee afremmen of biodiversiteit laten groeien? Armoede en ongelijkheid oplossen? Welke invloed heeft onze manier van ruilen op ons leven, op onze manier van omgaan met elkaar en met ons milieu? Is het een goed idee om sociale, culturele en ecologische vraagstukken van waarde te maken in de economie, of bestaat er ook nog een andere uitwisseling?

Op het kruispunt van podiumkunst, wetenschappelijk onderzoek en ondernemen onderzoeken The100Hands samen met Godelieve Spaas (Avans, lector New Economy & Sustainability) en Falk Hübner (Fontys, lector Artistic Connective Practices) de werking en waardes van uitwisseling, en schijnen ze hun licht op de relatie die ontstaat door iets uit te wisselen. Dit doen ze vanuit de overtuiging dat de echte kracht van een gemeenschap voortkomt uit verbindingen die ontstaan uit niet kwantificeerbare uitwisselingen tussen mensen. Ze zoeken naar mogelijke antwoorden op weg naar een beter leven met elkaar, een veerkrachtigere economie en een stabielere relatie met onze omgeving. Op basis van persoonlijke ervaringen, praktijkvoorbeelden, wetenschap en eeuwenoude tradities geven ze vorm aan een hedendaags ritueel.

Performers, lectoren en publiek tijdens test-sessies van Exchange Project

Performers, lectoren en publiek tijdens test-sessies van Exchange Project

CREDITS

Concept, dramaturgie en spel: Mojra Vogelnik-Škerlj
Concept, tekst en choreografie: Jasper Džuki Jelen
Concept, onderzoek en lecture: Godelieve Spaas (Avans) en Falk Hübner (Fontys)
Dans: Alkis Barbas, Bryan Atmopawiro, Myrthe Marshall
Muziekcompositie: ArthurMusic
Muziek uitvoering: Abel Ton
Kostuums: Esther Sloots
Coproductie: Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool voor Kunsten

The100Hands werkt in een meerjarige samenwerking met DansBrabant.

 

TIJDLIJN

                   

Op de hoogte blijven van Exchange Project?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang enkele keren per jaar een update in je mailbox.