DIT

Digitaal Intiem Theater

Zinnenprikkelende digitale ervaring, waarin je op jezelf de verschillende betekenissen van aanraking onderzoekt

Bestel DIT hier >

Wat is DIT

Met het online project DIT (Digitaal Intiem Theater) bevraagt The100Hands het fundament van al zijn werk, waarin ‘de waarde van de fysieke live ontmoeting met jezelf, de ander en de omgeving’ altijd wordt erkend en onderzocht.

Samen met filmmaakster Eva Sjerps wordt onderzocht hoe digitaal theater toch ook de intimiteit van de live-ontmoeting kan oproepen. Niet als vervanging van het live contact, maar als een prikkelende oefening om daarmee te spelen.

De eerste editie van DIT is speciaal gemaakt om thuis en op jezelf te bekijken, op een tijdstip dat jou uitkomt. Of je nou in quarantaine bent, de theaters dicht zijn, je even ‘me-time’ wilt of gewoon liever op jezelf bent, DIT is voor jou.

DIT kan je verwachten

DIT is niet gemaakt om passief naar te kijken. Verteller Jasper Džuki Jelen nodigt je uit om actief je eigen ervaring vorm te geven. DIT begeleidt je aandacht naar waar je op dat moment fysiek bent, naar de sensaties in je lichaam, naar de betekenis die je daar aan geeft, en hoe emotie en de behoefte om wel of juist niet te handelen opkomen en veranderen.

Jasper vraagt je om bepaalde objecten in je directe omgeving af te tasten, maar ook om van je stoel te komen en delen van je kamer aan een tactiel onderzoek te onderwerpen. Verhalen en vragen voorzien deze handelingen van een (nieuwe) betekenis.

Je hebt voortdurend de vrijheid om te bepalen hoe je met DIT de interactie aan wilt gaan. De opbouw ondersteunt een ontspannen, rustgevende staat van zijn, van waaruit je met nieuwsgierigheid het fenomeen ‘aanraking’ kan ervaren.

DIT is hoe het werkt

Met de knoppen hieronder kan je kiezen of je DIT cadeau geeft aan een ander of aan jezelf. 

Als je DIT al hebt meegemaakt of al weet dat DIT helemaal voor jou is, heb je ook de mogelijkheid om uitgebreide toegang te krijgen. De keuze is aan jou.

Na je bestelling ontvang je van ons een mailtje met een link naar de online omgeving van DIT. Je hebt slechts voor een beperkte tijd toegang tot DIT. Afhankelijk van de door jouw gekozen optie varieert dit van één week tot één jaar, vanaf het moment dat je voor het eerst inlogt en met DIT aan de slag gaat.

  1. In de online omgeving vind je handige tips om het beste uit DIT te halen, geef jezelf wat tijd voor deze eenvoudige voorbereidingen.
  2. DIT hoef je niet te downloaden, maar stream je online en duurt 45 minuten.
  3. Naderhand bieden we je verschillende mogelijkheden om op je ervaring te reflecteren. Zo hebben we een aantal vragen voor je klaar staan, maar kan je ook een gedachte of vraag inspreken, of deelnemen aan een live zoom sessie met de verteller en andere deelnemers van DIT.

Als je alle stappen in een keer achter elkaar wilt doen raden we je aan om daar ruim een uur voor uit te trekken. De Zoom-ontmoeting valt daarbuiten en gebeurt op een vaststaand moment, waarvoor je je kan inschrijven.

Bestel DIT hier >

The100Hands werkt voor DIT samen met Eva Sjerps. Eva is documentairemaker en cinematograaf die haar kijker, door van dichtbij en met oog voor fysieke details te filmen, bij de intimiteit van het moment betrekt.
Muziek en vormgeving zijn in handen van respectievelijk ArthurMusic en Esther Sloots, die de afgelopen jaren ook meewerkten aan andere producties van The100Hands.

CREDITS

Regie, Tekst, Verteller: Jasper Džuki Jelen
Film en Editing: Eva Sjerps
Dramaturgie: Mojra Vogelnik Škerlj
Muziek: ArthurMusic
Licht: Stijn Jonkhart
Styling: Esther Sloots
Grading: Ramon de Jong

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Prins Bernhard Cultuurfonds.

The100Hands werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant.

SHOWS

2022
22/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL
21/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL
20/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL
19/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL
18/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL
17/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL
16/01/2022 Alphen aan de Rijn, NL

2021
22 tm 29 /04/2021 Moving Futures online
from 29/05/2021 The100Hands.com online

“Door de vragen [...], door de opdrachten die gegeven werden, de suggesties, vloeide mijn sowieso al steeds meditatiever wordende leven naadloos over in een dansvoorstelling. Met mijn eigen lichaam in de hoofdrol."

 


“De ervaring [...] vond ik verwarmend. Het bracht me bij emoties en herinneringen en het verlangen weer eens mijn dochters echt en lang vast te houden."“I think you just invented a new genre... very special!”