MATTA MATTA 2.0

Alles wat je met grote gymmatten wil doen en meer!

Het is sport, het is dans
Het is vierkant, maar buigt tot schans
Het is springen en weer landen, vallen en weer opstaan
soms vergt het wel honderd handen, voordat je weer kunt doorgaan.

Matta Matta is een voorstelling over je veilig voelen en risico's nemen. Drie dansers raken met het publiek verzeild in een avontuurlijk landschap van gymmatten, die als puzzelstukjes in elkaar passen en weer uit elkaar vallen. Op uitnodiging van het Zweedse Dansstationen creëerden Jasper en Mojra in 2016 Matta Matta voor een jong publiek en kozen ze om speciaal iets voor de gymzaal te maken. Na meer dan 140 voorstellingen werd in 2019 samen met Dansstationen en het Deense DanseHallerne een langere '2.0 versie' van de voorstelling gemaakt, die uitgebreid in Denemarken en Zweden tourt. Vanaf zomer 2021 speelt ook de eigen cast van The100Hands de voorstelling in de rest van Europa.

Matta Matta 4_© Anna Alexander Olsson

CREDITS

Concept & choreografie: Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj
Dans: Bryan Atmopawiro, Alkis Barbas, Myrthe Marchal
Muziek: Jorg Schellekens
Dramaturgie: Moos van den Broek, Mikaêl Orozco
Kostuums: Esther Sloots
Scénefoto's: Karin Jonkers
Co-productie: The100Hands, Dansstationen, DanseHallerne

 

Matta Matta 4_© Anna Alexander Olsson

SPEELLIJST

MATTA MATTA 2.0
Kijk voor toekomstige speelbeurten in de AGENDA.

 

Tanznetz 

De choreografie van Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik is levendig, wild, speels en competitief. Telkens weer ontwikkelen de performers daarbij dansante dialogen en duels, en maken ze met hun gewaagde dansbewegingen indruk op het enthousiaste kinderpubliek."

"Matta Matta 2.0 is een dansstuk voor jong publiek, dat de aandacht van de kinderen van begin tot eind vasthoudt, met krachtige fysiek overtuigt, en middels ogenschijnlijke eenvoudige trucs telkens weer voor choreografische verrassingsmomenten zorgt – geweldig!” - Lilith Borchert

Lees de volledige (duitse) recensie hier