OVER THE100HANDS

Verbinding met jezelf, de ander en de omgeving

The100Hands staat onder leiding van Mojra Vogelnik Škerlj en Jasper Džuki Jelen. Werkend vanuit dans, architectuur en psychologie maken zij fysieke, interactieve voorstellingen, waarbij verbinding (of het ontbreken daarvan) centraal staat: verbinding met jezelf, met de ander en met de omgeving. The100Hands is er van overtuigd dat grote vraagstukken in de wereld hun oorsprong hebben in de relaties tussen mensen. Vanuit die gedachte is een doorlopend onderzoek naar intermenselijk contact de basis voor voorstellingen die allerlei vormen aannemen. Zo gaat 25Feet over de betekenis en werking van nabijheid, staat Show Me stil bij kijken, laten zien en bekeken worden en is Matta Matta een familievoorstelling over je veilig voelen en risico nemen.

In het werk van The100Hands ontmoeten publiek en performers elkaar in een wereld die veel lijkt op wat we kennen. Door te spelen met sociale- en theater codes worden er vragen gesteld bij interacties die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we de diepere betekenis ervan makkelijk over het hoofd zien. Het publiek krijgt de keuze hoe ze tijdens de voorstelling de ander/het andere ontmoeten. Als we allemaal ‘aan’ gaan, maken we kennis met tegenstellingen, andere perspectieven en nieuwe werkelijkheden.

“Het hele lichaam is in onze voorstellingen als kompas in de live ontmoeting met de ander/het andere, waarbij er ruimte is voor nieuwsgierigheid en ongemak.”

Publiek dichtbij
The100Hands maakt werk voor nieuwsgierige en avontuurlijke mensen die iets mee willen maken, eens iets anders willen zien of misschien niet vaak naar het theater komen omdat ze niet veel met de traditionele vorm hebben.

Een voorstelling van The100Hands is niet alleen een leuke culturele avond, maar je maakt ook echt iets mee. Je hebt invloed op de voorstelling, je ontmoet anderen en wie weet kom je naar buiten terwijl je denk ‘sh*t, dat-doe-ik-ook!'.
Jasper en Mojra hebben hun publiek graag dichtbij in alle fases van hun maakproces. Tijdens het maken van voorstellingen, ontmoeten zij hun publiek voor zogenaamde test-sessies, waarin de voorstelling in wording met allerlei verschillende soorten mensen gespeeld en besproken wordt. Dit doen zij voornamelijk in hun thuisstad Breda en Provincie Noord-Brabant, maar ook bij hun partners in o.a. Zweden, Duitsland en Egypte.

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Of graag eens betrokken zijn bij een test-sessie?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

BESTUUR

The100Hands wordt ondersteund door Stichting The100Hands en diens bestuursleden: Hans Blik (voorzitter), Johan Oudijk (penningmeester), Jette Schneider & Nikita Maheshwary.

ANBI INFORMATIE

Stichting The100Hands
RSIN: 853933832
Standaardformulier publicatieplicht.


Verantwoording:
 

Jaarverslag 2019
Beknopte jaarrekening 2019 
Jaarverslag + Jaarrekening 2020

Beleidsplan 2021-2024
Jaarverslag + Jaarrekening 2021
Jaarrekening 2022

STEUN

The100Hands wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Breda.

Team

JASPER DŽUKI JELEN

Artistiek leider / maker

MOJRA VOGELNIK-ŠKERLJ 

Artistiek leider / maker

JADE VAN DEN HOUT

Mee-makend performer

BRYAN ATMOPAWIRO

Mee-makend performer

ALKIS BARBAS

Performer

MYRTHE MARCHAL

Performer

NATHALIE SCHMIDT

Performer

ALISON DUARTE

Performer

EMMA THOMSON

Performer (stage)

ABEL TON

Muzikant (stage)

ESTHER SLOOTS

Theatervormgeving

PAUL DIJKEMA

Zakelijk leider

LUCIENNE WOUTERS

Producent

NAOMI SWINKELS

Marketing & Communicatie

AYDAN VELDT

Technicus

ARTHUR MUSIC

Componist