Donderdag 20 oktober: 'Exchange' performance tijdens Future of Work

Oct 17, 2022

Donderdag 20 oktober zijn we te gast bij de expositie Future of Work in de Kunstruimte van Willem Twee in 's-Hertogenbosch. In het middagprogramma vindt een open sessie plaats, waarin we samen met lectoren, dansers en musici de context van 'Exchange' onderzoeken. In het avondprogramma presenteren we een eerste preview hiervan tijdens de Boekpresentatie 'Co-emerging economies'.

Het middagprogramma vindt plaats van 11u tot 16u, is gratis te bezoeken en aanmelden hiervoor is niet nodig. Het avondprogramma is van 18:30 tot 21:30, ook gratis te bezoeken, maar hier moet je van tevoren wel even je gratis ticket reserveren via Eventbrite. Hieronder vind je meer informatie over beide programma's. 

Middagprogramma: 'Exchange' - an open indoor space

In oktober onderzoeken theatermakers, lectoren, dansers en musici samen Exchange op zoek naar haar (verloren) relationaliteit. Op 20 oktober is een deel van deze groep aanwezig in Willem Twee en nodigt je uit om langs te komen voor een van de puurste vormen van exchange; tijd met elkaar doorbrengen. Er is geen vaststaand programma: We zullen bezig zijn met (samen) muziek maken, bewegen, verhalen verzinnen, vertellen en verzamelen. Kom kort of lang en luister, praat of beweeg mee. Deze sessie wordt begeleid door The100hands en zal plaatsvinden tussen 11u en 16u. Deelname is gratis. 

Avondprogramma Boekpresentatie 'Co-emerging economies' & ‘Exchange' performance

Ter gelegenheid van de lancering van de boekpublicatie Co-emerging Economies: Radical perspectives on post-anthropocentric economies presenteren Baltan Laboratories en Stichting Future of Work in samenwerking met The100Hands een speciaal programma over hoe we onze relatie met de planeet kunnen herstellen in een economie waarin de behoeften van de mens niet langer voorop staan.

Het eerste deel van deze avond gaat over de verhalen als onderdeel van Co-emerging Economies. Na een inleiding door Olga Mink over de totstandkoming van het project, vertelt Reon Brand over de twee narratieven Gaia en Etheria, en belicht hoe deze toekomstverhalen onvermijdelijk op een kruispunt belanden, waarbij mensen gedwongen worden om grote ethische en economische dilemma's aan te pakken. Elise Talgorn deelt haar verhaal in de context van haar bijdrage aan het boek. Journalist Rene van Peer deelt zijn observaties als verslaggever tijdens de ontwikkeling van het project.

In het tweede deel genaamd Exchange, onderzoeken we alternatieve vormen van uitwisseling. In deze preview van de voorstelling die gemaakt wordt in samenwerking met Godelieve Spaas en Falk Hübner, gaat een groep dansers op ontdekkingstocht en nodigt het publiek uit voor allerlei kinetische uitwisselingen. Om dit te doen, gebruiken ze hun lichaam, stevige kostuums en materialen zoals ballen en touwen om fysieke kracht over te brengen. Tijdens de machtsuitwisselingen stellen dansers vragen die wederkerigheid in interacties onderzoeken. Wie neemt, wie geeft, wie beslist, wie deelt, hoe wisselen we af? Deelnemers, makers en performers leggen gaandeweg samen verschillende aannames en ongeschreven regels over uitwisseling bloot en gaan met elkaar in gesprek over de wenselijkheid, werkzaamheid en waarachtigheid van alternatieve vormen van uitwisseling.

PROGRAMMA
18:30 uur · Open
18:45 uur · Welkom en intro Olga Mink
19:00 uur · Reon Brand
19:30 uur · Elise Talgorn
19:45 uur · René van Peer
20:00 uur · Pauze
20:15 uur · Preview Exchange - The100hands
21:30 uur · Einde

Dit event zal in het Engels plaatsvinden en is gratis te bezoeken. Je kunt je gratis ticket claimen via onderstaande link.

>> RESERVEER JE GRATIS TICKET VIA EVENTBRITE <<

LET'S STAY IN TOUCH

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden