21 januari een presenteert The100Hands een bijzondere samenwerking met Theaterwerkplaats Tiuri tijdens Head/Space

Dec 23, 2022

Met het wegvallen van de cultuurnacht, leek het even of de mooie plannen voor deze avond de prullenbak in konden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus sloegen Dyane Donck, Theaterwerkplaats Tiuri en The100Hands de handen ineen. Zij presenteren op 21 januari een avondvullend programma vol bijzonder experiment, theater, yoga en sound experiences in Podium Bloos.

Een avond vol tegenstellingen; van hard naar zacht, van introvert naar extravert en van achterover leunen tot zelf aan de slag. In een fijne ongedwongen sfeer kijk je naar de voorstelling House, neem je deel aan de special trip Deep Sound Experience en ervaar je de bijzondere muziekvoorstelling Sound Gems. Verder is er volop gelegenheid lekker bij te kletsen of een tof spel te spelen onder het genot van een Glühwheintje met een lekker hapje. Het mag dan wel winter zijn, maar het wordt een warme avond!

Theaterwerkplaats Tiuri en The100Hands presenteren House:

Zes spelers en dansers werken onder leiding van choreograaf Jasper Džuki Jelen aan een voorstelling over (be)grenzen en barricades. Wanneer is het fijn om in een hokje te zijn en wanneer moeten we deze keihard doorbreken?

In een scenografie van schuivende muren zie je als publiek ontmoeting tussen verschillende mensen. Het ene moment in een nauw omloopje achter het huis, het andere in een slaapkamer, terwijl de buren aan het feesten zijn. 21 januari zie je het eerste resultaat van 4 dagen samen repeteren, met vette muziek, slapstickachtige vertraging, snelle perspectiefwisselingen en explosieve dansmomenten.

Dyane Donck Company presenteert: Deep Sound Experience en Sound Gems

De Deep Sound Experience is zowel een live-elektronisch concert als een ontspannende yogasessie. Deelnemers kunnen op een matje plaatsnemen en krijgen een koptelefoon waarop de aanwezige yogi is te horen met instructies en je hoort speciale, immersieve muziek. In ruim een kwartier word je even helemaal onttrokken van de wereld en kom je met hernieuwde energie weer terug. Deep Sound Experience zal in de dansstudio zijn voor de rust.

Sound Gems is een app van Dyane Donck waarbij ingesproken tekst, muziek en concreet geluid worden gecombineerd. De gebruiker krijgt een keuze uit verschillende composities die te beluisteren zijn via een koptelefoon die je bij Head/Space krijgt aangereikt. De ruimte waar je je begeeft wordt dan een theatraal onderdeel van de luisterervaring die je teleporteert naar een andere realiteit.

Info & tickets via Bloos.nl

LET'S STAY IN TOUCH

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden