The100Hands viert 10 jaar 

Dat vraagt om een feestje!

Wat ooit begon als een duo dat 'op zondag' samen aan voorstellingen werkte, is uitgegroeid tot een gezelschap met meerdere dansers, een kantoor met 5 man, meerjarige ondersteuning van het rijk en zo'n 70 voorstellingen per jaar. Wat een ongelooflijke reis is het geweest, vol experiment, verbinding en onvergetelijke momenten on (en off) stage. Op zaterdag 6 juli willen we samen met jullie terugkijken op onze hoogtepunten en vooruitblikken op de toekomst. The100Hands is gegroeid met de steun en het enthousiasme van zoveel mensen, die ons telkens weer geïnspireerd hebben om ons eigen pad te lopen en te excelleren. Het dagprogramma staat in het teken van workshops waarbij we voor ons waardevolle kennis in beweging delen. 

In de avond is er tijd voor taart, een klein uurtje melancholie (met filmmomenten), een drankje, en dansje tijdens de nieuwe voorstelling in wording van Jade van den Hout A Dance to touch the Heart. Laten we samen deze mijlpaal vieren!

Jasper, Mojra en Team The100Hands


Informatie
Alle deelname is gratis, maar wel op inschrijving. Per workshop en voor het avondprogramma zijn er een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Meld je tijdig aan want vol=vol. 
De locaties zijn in Breda, we brengen je tijdens je aanmelding van het adres op de hoogte.
Vier je met ons mee?

Middagprogramma 
13:00-15:00 Somatics (workshop)
15:00-17:00 Dansen in contact (workshop)

Avondprogramma
19:30-20:00 Inloop met taart en proosten

20:00-21:0010 jaar The100Hands (film)fragmenten en korte verhalen
21:00 - 21:45 Cracking the Shell of Dance/ A dance to touch the heart met Jade van den Hout, Alison Duarte & Chilton Galimo
Vanaf 21:45 Dansje - drankje - video's

Heb je je aangemeld maar kun je helaas niet meer komen? Meld je dan aub af via e-mail naar [email protected]. Dank je wel!

INFORMATIE & AANMELDEN

Somatics

Begeleid door: Jasper Džuki Jelen
Tijd: 13:00 - 15:00
26 plaatsen beschikbaar
Deelname gratis met inschrijving
Let op: Ben je aangemeld maar kun je niet meer komen? Meld je dan aub af via [email protected].

Een workshop met extra aandacht voor het ervaren van de effecten die beweging en aanraking op ons en het lichaam hebben. Door ons handelen te vertragen en eenvoudige bewegingspatronen te gebruiken, merken we makkelijker de subtiele processen in ons lichaam op: de dans van het zenuwstelsel. Door oefeningen met je lichaam en objecten, en het werken in duo's ervaar je hoe veiligheid en steun lichamelijk ervaren wordt, maar ook hoe dit een fundament vormt voor waarachtige nieuwsgierigheid, spel en verbinding met anderen. 

Er wordt gewerkt met principes vanuit Somatic Experiencing, Soma Embodiment en de interactieve werkwijze van The100Hands. Los te volgen maar ook mooi in combinatie met de andere workshop op het programma. 

Draag bij voorkeur kleding die niet te strak zit en waar je makkelijk in kan bewegen. Deze workshop is geschikt voor 16 jaar en ouder.

Beweging in Aanraking

 

Begeleid door: Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik-Škerlj

Tijd: 15:00 - 17:00

26 plaatsen beschikbaar
Deelname gratis met inschrijving
Let op: Ben je aangemeld maar kun je niet meer komen? Meld je dan aub af via [email protected].

 Foto: Sam Bierings

Beweging in aanraking staat centraal in ons werk bij The100Hands. Je kunt het zien als een mix van dans, acrobatiek, team- en vechtsporten. Tijdens deze workshop introduceren we de basis-principes waardoor met (lichte vormen van) duwen en trekken, rollen en glijden je al doende dansen en 'bewegingsdialogen' met andere deelnemers aan kan gaan. We spelen met oogcontact, plaatsing in de ruimte, non-verbale communicatie en beweging in aanraking – soms alleen, soms in duo’s en vaak in de groep. We zorgen voor een veilige omgeving waarin mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samen kunnen bewegen, leren en vooral plezier hebben. Ontdek jezelf samen met anderen.

Danservaring is niet nodig (we werken niet met 'danspasjes' of 'choreografie'), maar een open geest en een lichaam klaar om te bewegen zijn wel vereist. Breng comfortabele kleding en een fles water mee, en eventueel een extra T-shirt als je snel zweet.

Kinderen vanaf 7 jaar zijn zeer welkom, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Avondprogramma:
Taart, borrel, terug kijken met filmmateriaal en een dansje doen tijdens Cracking the Shell of Dance

Programma
19:30 - 20:00 Inloop met taart en proosten
20:00 - 21:00 10 jaar The100Hands (film)fragmenten en korte verhalen.
21:00 - 21:45 Cracking the Shell of Dance/ A dance to touch the heart met Jade van den Hout, Alison Duarte & Chilton Galimo
21:45 dansje - drankje - video's
 

Foto: William van der Voort

 Over de voorstelling
Cracking the Shell of Dance is een project van Jade van den Hout welke voortkomt uit haar zoektocht naar de oorsprong van de motivatie om te dansen. We dansen in de club, op familiefeesten, in de keuken, in het theater, bij ceremonies en rituelen. De laatste paar maanden ging Jade de studio in met twee collega-dansers: Alison Duarte en Chilton Gamilo. Samen werkten zij toe naar een interactieve dansvoorstelling.
In deze workshop delen ze graag de tools die ze in het proces hebben ontdekt over hoe we in contact met onze authentieke lichamelijke expressie komen en zo je eigen dans zo puur en krachtig mogelijk naar buiten brengt – om onszelf en dans te vieren.

Je wordt uitgenodigd om met beweging te reflecteren op je eigen motivatie om te dansen en de tools die je helpen om dat fysiek te intensiveren, te vergroten en te doorgronden. Voor sommigen is het genoeg om de ogen dicht te doen, anderen hebben hun favoriete nummer nodig of wat ruimte voor zichzelf. Weer anderen laten bij wijze van spreken hun hoofd en gedachten achter op de vloer om los te kunnen gaan zonder obstakels. 

Iedereen; jong en oud, die van dans houdt of nieuwsgierig is naar dans, is van harte uitgenodigd. Er is geen specifieke ervaring voor nodig, er wordt voornamelijk met improvisatie gewerkt waarin ieder vanuit de eigen lichaamstaal de dans vorm kan geven. 

75 plaatsen beschikbaar
Deelname gratis met inschrijving
Let op: Ben je aangemeld maar kun je niet meer komen? Meld je dan aub af via [email protected].

De programma tijdens ons 10-jarig jubileum is onderdeel van BeingWith; een lijn open evenementen voor iedereen die geïnteresseerd is om fysiek aan de slag te gaan en ons werk 'van binnenuit' te leren kennen, binnen onze studio's en binnen jouw eigen lichaam. De evenementen worden geleid door de kernleden van The100Hands, onder meer Mojra Vogelnik-Škerlj, Jasper Dzuki Jelen, Jade van den Hout, Bryan Atmopawiro (meer over hen op de Over-pagina).

Kun je er niet bij zijn of heb je zin in meer? 

Lees over volgende evenementen op de overkoepelende pagina van BeingWith.