The100Hands X-mas Beweging Tapas

In de lijn van BeingWith evenementen nodigt The100Hands je op een Kerstmis bewegingsdag!

Zaterdag 16 december 2023, op verschillende locaties in Breda

Kom en neem even een moment in de pre-kerstperiode koorts voor wat body-time met jezelf, met ons en als je wil een anderen. Er staat een diversiteit aan sessies op het menu, je kunt er slechts één of twee binnenlopen of genieten van een hele dag beweging.

We bieden een deel van de kern van The100Hands trainingen aan die we gebruiken in het werk met mensen en binnen onze creatieve processen. Wij geloven dat iedereen ervan kan profiteren en er uit komt een beetje vrolijker, gezonder en verbonden (kerstklaar zeg maar ;)).

Tapasmenu:

8:00-9:30 Intro Shadow yoga @You are The Buddha (Breda CS naast Starbucks) / Mojra

10:00-12:00 Inspire by Fighting Monkey* @Stokvishallen (Belcrumweg 58-62) / Jade 

(pause)

13:00-15:00 Movement in Contact* @Stokvishallen (Belcrumweg 58-62) / Mojra&Jade

15:30-17:00 Yoga voor vrouwen @You are the Buddha (Breda CS naast Starbucks) / Mojra

* les open voor ouders met hun kinderen (7+): kinderen hebben gratis toegang.

Introduction to Shadow yoga 
met Mojra Vogelnik-Škerlj

Deze introductieles is gebaseerd op een dynamische en progressieve benadering van yoga in de Shadow yoga stijl. Shadow yoga isoleert niet één aspect van yoga (bijvoorbeeld ashtanga, vyniasa, yin...) maar integreert alle yoga elementen in een volgorde die onze energie verfijnt en centraliseert. 

Tijdens deze open les introduceren we enkele voorbereidende activiteiten om de gewrichten te mobiliseren, het lichaam te versterken en zijn reactievermogen en de gevoeligheid te activeren. 

Yogische ervaring is niet noodzakelijk. Het is een energieke kennismaking met Shadow Yoga en een goede kick-off voor de dag.

Inspire by Fighting Monkey*
met Jade van den Hout

In de lessen van Jade ligt de nadruk op partnering, spel, dans en improvisatie. We onderzoeken hoe we onszelf intern en in relatie tot anderen coördineren in een veranderende omgeving. We keren steeds terug naar het plezier van dans en bestuderen het leven door belichaming. We vertrekken altijd vanuit een fysieke en creatieve benadering waar oefening en spel hand in hand gaan. Een daad van verbinding, waarbij verrassende en speelse ontmoetingen ons tot nieuwe inzichten kunnen brengen. 

Inspire by FM met Jade: Fighting Monkey is ontwikkeld door oprichters Jozef Frucek en Linda Kapetanea door middel van een diepgaande studie van cross motion analyse, en met het doel om principes van menselijke beweging, communicatie en het verouderingsproces te begrijpen. Jade is erkend als Inspire by FM ® instructeur/practitioner en deelt het door haar achtergrond en lens.

* les open voor ouders met hun kinderen (7+): kinderen hebben gratis toegang, stuur ons een mail met de naam en leeftijd van het kind ([email protected])

Moving in Contact*
met Mojra Vogelnik-Škerlj en Jade van den Hout

Beweging in Contact is de kern van onze manier van werken binnen The100Hands. Je zou het kunnen zien als een combinatie van teamsport, vechtsport en sociaal spel. In een veilige omgeving verkennen we op een speelse manier ‘physical engagement’ in contact met elkaar. We introduceren intuïtieve communicatie voorbij woorden met leuke en duidelijke opdrachten, die ruimte laten om voor jezelf de juiste intensiteit van werken te kiezen. We spelen met oogcontact en aanraking, terwijl we meebewegen met de ander(en) of juist kiezen voor wat weerstand en uitdaging via het lichaam. Observeer jezelf terwijl je aanwezig en geaard blijft.

Danservaring is niet nodig (we werken niet met 'pasjes' of 'choreografie'), maar een lichaam en geest klaar om te bewegen is wel vereist. Breng jezelf, wat comfortabele kleding en een fles water mee. Extra t-shirt als je snel zweet.

* les open voor ouders met hun kinderen (7+): kinderen hebben gratis toegang, stuur ons een mail met de naam en leeftijd van het kind ([email protected])

(Shadow) Yoga voor vrouwen 
met Mojra Vogelnik-Škerlj

Deze les is een steun voor ​​vrouwen in verband met de drie belangrijke en specifieke fasen van hun leven: menstruatie, zwangerschap en menopauze.

We zullen wat tijd besteden om beter te begrijpen hoe deze verschillende fasen vanuit yogaperspectief worden gezien en wat het lichaam in deze perioden ten goede komt of verzwakt. Verder gaan we fysiek aan de slag met en asana's die in deze specifieke periodes helpen en ongemakken kunnen verlichten.

Yoga-ervaring is niet nodig. Het is een energieke en ontspannende bijeenkomst van- en voor vrouwen.

Neem wat comfortabele kleding mee.

Dit is de tweede in de rij van Beingwith open evenementen voor iedereen die geïnteresseerd is om fysiek aan de slag te gaan en ons werk 'van binnenuit' te leren kennen – binnen onze studio's en binnen jouw eigen lichaam. De evenementen worden geleid door de kernleden van The100Hands, onder meer Mojra Vogelnik-Škerlj, Jasper Dzuki Jelen, Jade van den Hout, Bryan Atmopawiro (meer over hen op de Over-pagina).

Kun je er deze keer niet bij zijn of heb je zin in meer? 

Lees over volgende evenementen op de overkoepelende pagina van BeingWith.